Kellemetlen és bosszantó a lefolyó eldugulása!

Maga a pillanat is rossz élmény, és az vele járó bosszantó körülmények. pénzbe kerül a dugulás elhárításra, majd át kell élni, míg a szakemberek elvégzik a tisztítást, utána gondoskodni kell a takarításról, fertőtlenítésről. és jöhetnek a nyugtalan pillanatok, hogy mikor fog minden újra és újra ismétlődni? Azonban, ha mégis megtörténik a baj, az ember ott jár el a legjobban, ha cégünk által nyújtott szolgáltatásokat kéri igénybe venni!

 

Többféle dugulás elhárítást alkalmazunk:

 • A legegyszerűbb és legkönnyebb módszer a magas nyomású vízzel történő dugulás elhárítás
 • Spirálos dugulás elhárítás: Előnye, hogy sokkal biztonságosabb és hatékonyabb, mint a korábban említett magasnyomású módszer alkalmazása. Az itteni eljárás során egy erős szerkezetű acél spirált mozgat a gép szerkezete, melynek ki és be mozgatásával tökéletesen tudjuk biztosítani a tisztítást.
 • Harmadik módszerünk csak a legvégső, ezt szeretnék a kollégák is legutoljára alkalmazni, hiszen rengetek plusz anyagi erőforrást és újjáépítést jelent: maga az eldugult cső lebontása és cseréje. Természetesen kollégák ezt a módszert csak akkor javasolják, ha az előző két típusú dugulás elhárítás nem volt hatékony és megfelelő. Ekkor jobb inkább „tiszta lappal indulni” és mindent kicserélni, javítani.
  Térjen be hozzánk bátran, hogy megrendelje cégünk által nyújtott dugulás elhárítási szolgáltatásokat.

A dugulás elhárítás a dugulások megszüntetését jelenti a vezetékekben. Mindennapjaink egyik legváratlanabb eseménye, a dugulás. Van, hogy szinte semmi előjele nincs, az egyik pillanatról a másikra következik be a baj. A gyors, hatékony megoldás miden esetben elengedhetetlen. Milyen előjelei vannak? A víz lassan folyik le, feletelik a víz a WC-ben és csak utána folyik le, víz hangos bugyogása. Ha a megszokottól eltérő jelenséget észlel, szinte biztos, hogy hamarosan szakemberre lesz szüksége.

A lefolyó eldugulás leggyakoribb okai:

A leggyakoribb oka a szerkezeti hibák miatt jön létre, ilyen a vékony cső, a csatorna rossz lejtése a falban, a sok könyök, túl magas lefolyó kiállás, rossz kialakítás. A másodsorban a kevés víz és a melegvíz használta, amit túlzott mosogatószer felhasználással párosul. Nem is beszélve az idegen tárgyakról. A legtöbb esetben egy kamera segítségével deríthetünk fényt a probléma forrására, így a dugulás elhárítás gyorsabban megy végbe.

A dugulás elhárítás pontos időintervallum alatt megoldható. Egy jó szakember számára, a korszerű felszerelések birtokában nagyon gyorsan, akár fél óra alatt is megbirkózik bármilyen nehéz feladattal. Egy kültéridugulás, azonban jóval több időt vesz igénybe. Bár nagyon sok ember csak akkor veszi igénybe egy cég által kínált dugulás elhárítási szolgáltatást, amikor már kialakult a probléma. Ne halogassa, mert minél később hívunk szakembert, annál komolyabb lesz a dugulás, így a várható költségek is magasabbak lesznek. Előzze meg a dugulás kialakulását egyszerűen. Ehhez kínálunk, néhány otthoni hasznos praktikus tanácsot. Egy kisebb kezdődő dugulás elhárítás házilag is megoldható.

Duguláselhárítás házi praktikái:

 • Amennyiben mosogató gépet használunk kézi mosás helyett, a tablettát és a folyékony mosogatószert felváltva használjuk.
 • A kézi mosogatásnál, fontos, hogy ne sűrűn használjunk, olyan szereket, amelyek úgynevezett kézkímélő balzsamos.
 • A padló összefolyónkat és a szifonokat is legalább fél, negyed évente takarítsuk ki a lerakódásokat
 • Fontos, hogy a WC nem szemetes, ezért ne dobáljunk bele a papíron kívül egyéb hulladékokat, vagy pedig ételmaradékokat.
 • A WC papír minősége sem mindegy. A könnyebb, vékonyabb, szakadósabb, a vízben jobban oldódó papírt használjunk. Ezáltal nem csomósodik össze, és nem tapad meg a vezetékekben.
 • A WC illatosítóval vigyázzunk, mert elég könnyen lecsúszhat ezzel hatalmas dugulást okozva, az öntapadós, lassan feloldódó változattal helyettesítsük.
 • A fürdőszobába hajmosásnál, ügyeljünk arra, hogy apró lyukú szűrőt csak indokolt esetben használjunk, mivel ez csökkenti az átáramló vizet és az öntisztulást a lefolyócsövekben.
 • A dugulás elhárítás otthoni praktikája az ecetes, forró vizes öblítés, a mosogatónál és a mosdónál is.

Az általunk végzett duguláselhárítás három kategóriába sorolható:

 • Az első a magas nyomású vízzel történő dugulás elhárítás, melyet cégünk woma típusú gépekkel végez. A folyamat során a magas nyomású víz bejut a csatornába, alaposan elhárítva minden akadályt. Az alkalmazása lehet lakáson belül és kívül is egyaránt.
 • Spirálos dugulás elhárítás előnye, hogy sokkal biztonságosabb és jóval hatékonyabb, mint a magas nyomású módszer. Egy acél spirált forgat a gép szerkezete, amely ki és be mozgatásával tökéletesen kitisztítja a rendszert.
 • A másik módszer a levegővel történő, amelyet legutoljára javasoljuk, hiszen rengeteg extra költséget és újjá építést jelent. Ez pontosabban kifejezve a cső elbontását és cseréjét okozza. Csak is abban az esetben történik meg, amennyiben az előző két módszer nem hatékony és megfelelő.